Ventilatie
Bepaalde systemen die ervoor zorgen dat jouw lucht wordt ververst en slechte, vervuilde lucht wordt afgevoerd. Dit kan op een natuurlijke of mechanische manier.
Ventilatie verbetert de kwaliteit van een binnenruimte en kan onaangename geuren, allergieën en gezondheidsproblemen voorkomen. Er zijn twee methodes, ongecontroleerde of gecontroleerde ventilatie, met andere woorden natuurlijke of mechanische ventilatie. Maar wat is het verschil?
Natuurlijke ventilatie is de meest gezonde ventilatievorm. Terug te vinden in roosters op buitenmuren, geopende ramen of afvoer- en toevoerkanalen. Je kan de hoeveelheid ventilatie eenvoudig naar eigen behoefte aanpassen. Natuurlijke ventilatie is de meest duurzame ventilatie omdat er geen energieverbruik is. Bovendien heeft het ook een positief effect op de EPC-waarde.
Bij mechanische ventilatie is het debiet (hoeveelheid lucht per tijdseenheid) zelf te bepalen. Vaak is natuurlijke ventilatie onvoldoende, vooral bij woningen die goed geïsoleerd zijn. Natuurlijke luchtstroming is hier haast onmogelijk, er zijn nergens kieren waardoor er lucht in of uit de woning kan. Als je wilt zeker zijn dat er goede verluchting is kan je beroep doen op mechanische ventilatie.
Je kan bij ons terecht voor twee verschillende ventilatiesystemen, systeem C en systeem D.
Wist je dat EnergyKing een erkend ventilatieverslaggever is? Meer info op deze website.
Systeem C: Dit systeem zuigt verse buitenlucht via roosters in muren of ramen verse lucht naar binnen. Systeem c combineert natuurlijke ventilatie met een mechanisch ventilatiesysteem
Ventilatieroosters voeren de verse lucht natuurlijk aan terwijl een ventilator de vervuilde lucht mechanisch afvoert. Dit systeem heeft echter wel enkele nadelen, wanneer het buiten koud is komt er frisse lucht mee binnen, hierdoor is er een verlies aan warmte. Omgekeerd, wanneer het buiten warm is komt deze warme lucht ook naar binnen. Hierdoor zal u sneller koelen met bv. airco. wat dan weer een hoger elektrisch verbruik geeft.
Systeem D: Ook wel balansventilatie genoemd. Het systeem is gebaseerd op het creëren van een evenwicht tussen aan- en afvoer van zuivere lucht. Hier komen geen roosters aan te pas. De zuivere lucht wordt gefilterd, wat ideaal is voor de luchtkwaliteit. Systeem D zorgt voor de toevoer van verwarmde lucht, waardoor warmteverlies tot een absoluut minimum wordt beperkt.
Systeem D verbruikt dus minder energie dan systeem C. Wil je zeker weten dat jouw huis optimaal wordt geventileerd, twijfel dan niet om ons te contacteren, wij helpen jou graag verder.
Een jong en gedreven team? Dat kan je zeggen, omdat de mannen van Energy King als laatste partij bij me langs kwamen om offerte te maken voor mijn warmtepomp . Hun voorstel was veel helderder, logischer opgebouwd en zeer competitief van prijs. Ondertussen zijn we twee maand later en alles is al geïnstalleerd waardoor ik EnergyKing aan iedereen kan aanraden!
Ik nam in juli de beslissing om zonnepanelen te leggen en was er eigenlijk heilig van overtuigd dat ik te laat was en dat het niet (meer) interessant was omdat de certificaten verdwenen zijn. Maar EnergyKing rekende samen met mij en omdat geld op de bank niets meer opbrengt haal iknu een gegarandeerd rendement en doe iets goed voor de planeet. Win-win voor mij en de natuur dus!
Wij zetten vorig jaar een nieuwbouw en zochten nog een goede partner voor ons energiesysteem, de prijs was heel belangrijk omdat het budget eigenlijk al op was. Van de 6 offertes kwam Energy King er eigenlijk uit als partij die zeer competitief en toch eerlijk met ons was omdat zZe zeiden wat kon en niet kon. Daarom gingen we met hun in zee en zij deden supersnel een perfecte installatie, dit aan een héél scherpe prijs. Mijn vrouw was onder de indruk
Wij verbouwen momenteel een oude hoeve omdat dat altijd onze droom was. Wij willen een oud huis, maar wel met modern comfort. EnergyKing nam de energie voor zijn rekening en stelde een plan voor met wat we onmiddellijk en wat we op termijn kunnen doen om zo weinig mogelijk aan energie te betalen. De warmtepomp staat er al, binnenkort de rest!