1) Tier 1 speler en één van meest innovatieve bedrijven ter wereld

Jinko Solar werd opgericht in 2006 en groeide slechts een decennium later in 2016 uit tot ’s werelds grootste fabrikant van zonnepanelen. Het bedrijf heeft de afgelopen vier jaar op rij de toppositie bekleed, met alleen al in 2019 een wereldwijde verscheping van 14,3GW. Jinko Solar, gevestigd in China, is een enorm multinationaal, verticaal geïntegreerd bedrijf, dat meer dan 15.000 mensen in 70 landen in dienst heeft en productiefaciliteiten heeft in China, Maleisië en de VS.

2) PVEL top performer

Het succes van Jinko Solar is vooral te danken aan hun focus op R&D, prestatietests, kwaliteitscontrole en rigoureuze duurzaamheidstests. Dit wordt benadrukt door de talrijke record brekende prestaties in de loop der jaren. Verschillende efficiëntierecords en consistente top scores van verschillende onafhankelijke testbedrijven, waaronder de bekende PVEL scorecards.

Een van ’s werelds toonaangevende onafhankelijke test- en prestatiediensten voor zonnepanelen, PVEL, een in California gevestigde testfaciliteit, produceert het jaarlijkse PV Module Reliability Scorecard Report. Jinko Solar heeft de afgelopen zeven testjaren zeer goed gepresteerd door elk jaar een “Top performer” rating te behalen en als nummer 1 te worden gerangschikt onder de best presterende & meest betrouwbare modules.

EnergyKing Jinko Solar

Deze toppositie kan alleen maar te danken zijn aan de strenge tests in Jinko Solar’s gecertificeerde testfaciliteiten en een gigantisch R&D testcentrum dat geavanceerde uitvalanalyses uitvoert. Een ander belangrijk gebied waarop Jinko naar eigen zeggen verder is gegaan dan de meeste concurrenten, is het uitvoeren van “diepgaande due diligence” op alle materiaalleveranciers. Dit garandeert dat ze alleen grondstoffen van de hoogste kwaliteit ontvangen, en dat alle processen en productiefaciliteiten van de leveranciers voldoen aan de eisen van het bedrijf.

3) Betere garanties

De Tiger-panelen van het N-type zijn de eerste van Jinko Solar met een productgarantie van 15 of 25 jaar en een uitgebreide prestatiegarantie van 30 jaar. Dankzij de lagere mate van door licht geïnduceerde degradatie (LID) werken de panelen van het zuivere N-type na 30 jaar gegarandeerd nog steeds op minimaal 87,4% van het nominale vermogen, wat neerkomt op een zeer laag verlies van 0,4% per gebruiksjaar. De nieuwe productgarantieperiode is 15 jaar voor de meeste bifaciale N-Type panelen en 25 jaar voor de nieuwe volledig zwarte N-Type Tiger Pro panelen.

4) Hoger vermogen en hogere opbrengst per m2

De Tiger-serie met hogere prestaties heeft een vermogen van 360 W tot 475 W. Deze panelen van de volgende generatie bevatten veel van de nieuwste innovaties op het gebied van zonneceltechnologie, waaronder een groter formaat cellen, de multi-busbar (MBB) met 9 dunne draadrails (in tegenstelling tot de traditionele platte lintrails) en wat Jinko ‘Tiling Ribbon’ of kortweg TR heeft genoemd. Tiling Ribbon is een fabricagetechniek waarbij de cellen elkaar licht overlappen, zoals bij schuine cellen, om de tussenruimte tussen de cellen te elimineren en het totale oppervlak te vergroten, wat op zijn beurt de efficiëntie verhoogt. Om dit te bereiken gebruikt Jinko een uniek persprocédé om de dunne draadrails samen te voegen. Dit heeft als bijkomend voordeel dat de kosten worden gedrukt en solderen, dat sporen van lood kan bevatten, bijna overbodig wordt. Het algehele resultaat van deze slimme innovaties is hogere prestaties, verbeterde betrouwbaarheid en natuurlijk een hoger rendement.

5) Duurzaamheid

Zonnepanelen maken met behulp van zonne-energie

JinkoSolar heeft zich ertoe verbonden om tegen 2025 100% van zijn elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen te halen, als onderdeel van het RE100-initiatief – “RE100 is het wereldwijde initiatief voor hernieuwbare energie van bedrijven, dat honderden grote bedrijven samenbrengt die zich hebben verbonden tot 100% hernieuwbare elektriciteit”.

Naast het gebruik van hernieuwbare energie in al zijn faciliteiten, is Jinko ook van plan om alle nieuwe fabrieken te vestigen in de buurt van regio’s met een hoge penetratie van hernieuwbare energie. Om de doelstelling van 100% hernieuwbare energie tegen 2025 te helpen bereiken, zal Jinko meer R&D richten op de ontwikkeling van zonnepanelen met een hoger rendement en zal het bedrijf ernaar streven meer gerecycleerde materialen te gebruiken in zijn productieprocessen. Bovendien zullen er inspanningen worden geleverd om de meest energie-efficiënte productietechnologieën te gebruiken en het gebruik van loodhoudend soldeer te verminderen.

Samenvatting

Jinko Solar is niet door puur toeval ’s werelds meest gelauwerde producent van zonnepanelen geworden. Tot voor kort concentreerde het bedrijf zich niet op de productie van de meest efficiënte panelen, maar veeleer op de massaproductie van de meest kosteneffectieve en betrouwbare panelen op basis van beproefde PV-celtechnologieën. Jinko Solar’s nadruk op onderzoek en ontwikkeling helpt de zonne-industrie nu echter op weg naar nieuwe, hoogwaardige celtechnologieën. De lancering van de Tiger N-type panelen met tegelbandtechnologie benadrukt Jinko’s slimme innovatieve productietechnieken om de efficiëntie te helpen verhogen en tegelijkertijd de kosten laag te houden.

Met Jinko Solar’s goede staat van dienst en solide marktpositie zijn ze zeker een van de betere keuzes voor wie op zoek is naar betrouwbare, kosteneffectieve zonnepanelen. In het bijzonder de Tiger-serie panelen die al hebben bewezen een zeer populaire keuze te zijn voor residentiële en commerciële installaties.