Bij EnergyKing delen we niet alleen een passie voor elektrisch rijden, maar we zijn ook enthousiast over de recente fiscale voordelen die elektrische laadpalen nog aantrekkelijker maken voor zowel bedrijven als particulieren. In deze blog ontdek je waarom het installeren van een elektrische laadpaal niet alleen goed is voor het milieu maar ook voor je portemonnee.

Groene Wagens, Groene Aftrek

Minister van Financiën Van Peteghem heeft recentelijk een wetsontwerp goedgekeurd dat gericht is op het vergroenen van de mobiliteit. Een opvallende maatregel hierin is dat alleen nog koolstofemissievrije bedrijfswagens fiscaal aftrekbaar zullen zijn. Dit opent de deur naar duurzamere keuzes in het bedrijfsleven. Maar er is meer goed nieuws – zowel zelfstandigen als particulieren kunnen profiteren van aantrekkelijke fiscale stimulansen bij de installatie van een elektrische laadpaal.

Particulieren Scoren Fiscaal Voordeel

Hoewel je waarschijnlijk een ondernemer bent, laten we de mogelijkheden voor particulieren niet onbesproken. Het plaatsen van een elektrische laadpaal thuis is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je financiën. Koos je ervoor om dit vóór 31 december 2022 te doen, dan ontving je een indrukwekkende belastingvermindering van 45%. In 2023 daalde dit naar 30%, en in 2024 naar 15%. Zowel huiseigenaren als huurders komen in aanmerking voor deze regeling. Het maximale bedrag waarop de belastingvermindering wordt berekend, bedraagt 1.500 euro per belastingplichtige. Voor ondernemers die veel vanuit huis werken of regelmatig klanten vanuit huis bedienen, kan het installeren van een laadpaal een slimme investering zijn.

Slim Laden, Slimme Voorwaarden

Er zijn echter enkele voorwaarden verbonden aan deze fiscale voordelen. De laadpaal moet geclassificeerd zijn als een intelligent laadstation, wat betekent dat de laadtijd en het laadvermogen gestuurd kunnen worden. Bovendien moet het laadstation uitsluitend gebruikmaken van groene stroom. Geen zorgen, want met onze EnergyKing laadpalen voldoen we aan deze voorwaarden, waardoor je niet alleen profiteert van belastingvoordelen, maar ook bijdraagt aan een duurzamere toekomst.

Investeren in Groen Laden is Investeren in de Toekomst

Het is duidelijk dat de recente fiscale maatregelen het installeren van elektrische laadpalen zowel aantrekkelijk als financieel verstandig maken. Of je nu een bedrijf runt of een particulier bent, de voordelen zijn aanzienlijk. Het is niet alleen een stap in de richting van een duurzamere mobiliteit, maar het zorgt ook voor een groene impuls in je financiële situatie. Overweeg dus zorgvuldig en maak een slimme investering in groen laden – voor het milieu en voor je portemonnee.