Investeren in duurzaamheid is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Maar wat zijn de kosten en baten van de meest populaire duurzame ingrepen? In dit artikel nemen we een kijkje naar de prijzen en premies van enkele van de meest gebruikte duurzame technologieën.

Warmtepomp: De Verwarmingssystemen van de Toekomst

Warmtepompen zijn efficiënte verwarmingssystemen die warmte uit verschillende bronnen halen, zoals de buitenlucht of de ondergrond. De prijzen variëren afhankelijk van het type systeem, maar liggen tussen €6.000 en €22.000.

Terugverdientijd: Meestal boven de 15 jaar, maar dit kan variëren op basis van elektriciteitsprijzen en zonnepanelen.

Het belangrijkste is om eerst in isolatie te investeren voordat je een warmtepomp overweegt. Zonnepanelen kunnen de terugverdientijd aanzienlijk verkorten. Ontdek het verschil tussen lucht-luchtwarmtepompen en lucht-waterwarmtepompen, en kijk wat de beste oplossing is voor jou! Neem zeker contact op voor vrijblijvend advies!

Warmtepompboiler: Efficiënt Sanitair Warm Water

Een warmtepompboiler verwarmt water met behulp van warmte uit verschillende bronnen, waardoor het slechts een fractie van de energie verbruikt die een elektrische boiler nodig heeft. De prijs varieert van €2.500 tot €3.500.

Terugverdientijd: Ongeveer 3 jaar, met kortingen via de Mijn VerbouwPremie.

Als je al zonnepanelen hebt, kan een warmtepompboiler extra interessant zijn, omdat het op zelf opgewekte energie werkt. Wil je graag wat meer informatie over de verschillende mogelijkheden? Neem dan zeker eens een kijkje op onze website!

Zonnepanelen: Zonne-energie voor Je Eigen Huis

Zonnepanelen kunnen je huis voorzien van elektriciteit op basis van zonne-energie. De prijs varieert afhankelijk van het aantal panelen en de kwaliteit, maar gemiddeld kost een installatie van 4.000 Wp ongeveer €4.800, excl. btw.

Terugverdientijd: Doorgaans binnen 3 jaar, afhankelijk van verschillende factoren.

Met zonnepanelen produceer je je eigen elektriciteit en kun je zelfs profiteren van premies van Fluvius. Wil jij weten hoeveel zonnepanelen voor jou ideaal zijn? Vraag vrijblijvend een offerte op voor jouw woning!

Thuisbatterij: Opslag voor Zelf Opgewekte Energie

Thuisbatterijen zijn ideaal voor het opslaan van zelf opgewekte zonne-energie, vooral als je een digitale meter en een warmtepomp of grote PV-installatie hebt. De prijs voor een batterij van 10 kWh is ongeveer €9.000.

Terugverdientijd: Variërend van 6 tot 16 jaar, afhankelijk van je situatie en de energieprijs.

Helaas is de premie voor thuisbatterijen alleen beschikbaar voor systemen goedgekeurd tot 31 maart 2023. Benieuwd of een thuisbatterij voor jou een interessante oplossing kan zijn? Neem dan zeker contact op voor een vrijblijvende offerte op maat!

Wat kunnen we concluderen?

In conclusie, investeren in duurzaamheid kan op lange termijn niet alleen de waarde van je huis verhogen, maar ook je energierekening aanzienlijk verlagen. De kosten en terugverdientijden variëren afhankelijk van de gekozen duurzame technologie en je individuele omstandigheden, maar met de juiste investeringen en premies kun je zowel het milieu als je portemonnee ten goede komen. Het is een win-winsituatie voor iedereen. Het is dus zeker geen slecht idee om genoeg informatie in te winnen over al deze mogelijkheden. Heb jij ook nood aan meer informatie? Neem dan zeker contact op!