In de snel veranderende wereld van architectuur en projectontwikkeling worden duurzame energiebronnen steeds belangrijker. Een opvallende trend hierin is de opkomst van kleine productie-installaties voor hernieuwbare energie.

Wat zijn Kleine Productie-installaties?

Kleine productie-installaties voor hernieuwbare energie hebben een omvormervermogen van maximaal 25 kVA. Ze spelen een cruciale rol in het streven naar duurzame, groene gebouwen en projecten. Het bekende voorbeeld hiervan is het zonnepanelen– of PV-systeem, waarbij lichtenergie wordt omgezet in elektriciteit.

Duurzame Revolutie in de Architectuur

Voor architecten bieden deze installaties een kans om duurzaamheid te integreren in hun ontwerpen. Het plaatsen van zonnepanelen op daken en gevels wordt niet alleen een energie-efficiënte keuze, maar ook een architectonisch statement voor een groenere toekomst.

Voordelen voor Projectontwikkelaars

Projectontwikkelaars profiteren niet alleen van milieuvoordelen, maar ook van financiële voordelen. Zonnepanelenintegratie kan leiden tot lagere operationele kosten op lange termijn en verbeterde rentabiliteit, waardoor het ook een aantrekkelijk verkoopargument wordt.

Conclusie: De Toekomst is Groen

Kleine productie-installaties zijn essentieel voor een groenere toekomst in de bouwsector. Ze zijn niet langer slechts technologische toevoegingen, maar de bouwstenen voor een duurzamere wereld. Architecten en projectontwikkelaars die deze trend omarmen, dragen bij aan een positieve verandering in de wereldwijde strijd tegen klimaatverandering.

Opgelet!

Hoewel het vandaag mogelijk is om zonder extra vergunning zonnepanelen te plaatsen met omvormers tot 25kVA, is voor installaties groter dan 10kVA een BTW-nummer vereist voor het aangaan van een injectiecontract. Dit maakt het niet voor iedereen vanzelfsprekend om zonnepaneelinstallaties te plaatsen met een omvormervermogen groter dan 10kVA. Bespreek zeker met jouw energie-adviseur wat de mogelijkheden zijn per klant.