verhoogde investeerdersaftrek
Bij Energyking streven we er voortdurend naar om onze klanten te informeren over de laatste ontwikkelingen op het gebied van energiebesparing en duurzaamheid. Een recente regeling die uw aandacht verdient, is de verhoogde investeerdersaftrek voor energiebesparende investeringen door ondernemingen in België.

Wat houdt deze regeling in?

De verhoogde investeerdersaftrek moet bedrijven stimuleren om te investeren in energiebesparing. Deze aftrek vermindert de belasting op winst in het jaar van de investering. Het hoofddoel? Minder energiekosten voor bedrijven en een kleinere ecologische impact.

Wie komt in aanmerking?

Mensen die belasting betalen via personenbelasting, vennootschapsbelasting, belasting voor niet-verblijfhouders, zelfstandige professionals en vzw’s met vennootschapsbelasting kunnen profiteren van deze regeling. Heeft u een bedrijf en investeert u in energiebesparing? Dan is de kans groot dat u recht heeft op de verhoogde investeerdersaftrek.

Hoe werkt het?

Om de verhoogde investeerdersaftrek te verkrijgen, moet u een attest aanvragen en bijvoegen bij uw belastingaangifte. Dit moet gebeuren binnen drie maanden na het einde van het belastbaar tijdperk waarin de investeringen zijn gedaan. Het attest kan worden aangevraagd bij het gewest waar de investeringen zijn uitgevoerd. Via deze link kan je het formulier gemakkelijk aanvragen en meer informatie terugvinden over de aanvraag zelf.

Wat zijn de voordelen?

De verhoogde investeerdersaftrek biedt aanzienlijke financiële voordelen. Elk jaar wordt het aftrekpercentage aangepast aan de hand van het indexcijfer van het vorige jaar. Voor 2024 (aanslagjaar 2025) geldt een verwachte aftrek van 15,5% voor individuen, zelfstandigen, vzw’s en bedrijven.

Conclusie

De verhoogde investeerdersaftrek voor energiebesparende investeringen biedt een waardevolle stimulans voor bedrijven om te investeren in duurzaamheid. Het is niet alleen goed voor het milieu, maar kan ook aanzienlijke financiële voordelen opleveren. Bij Energyking staan we klaar om u te ondersteunen bij het nemen van de juiste stappen richting een energiezuinige toekomst.
Heeft u vragen over deze regeling of wilt u meer informatie over energiebesparende oplossingen voor uw bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder!