De dag van vandaag twijfelen er nog steeds veel mensen over het al dan niet aankopen van zonnepanelen om hun huis van hernieuwbare energie te voorzien. Logisch ook, want zo’n aankoop vraagt dan een vrij grote investering. Vooraleer je deze beslissing neemt, is het dan natuurlijk ook belangrijk dat je ervan op de hoogte bent wat voor jou de beste keuze is.

Om een goed antwoord te krijgen op die vraag, moet je eerst weten wanneer je kan spreken over “goede zonnepanelen”. Niet simpel, maar met een beetje hulp kan je al snel een onderscheid maken tussen al de verschillende opties.

Waarmee moet je rekening houden?

Allereerst is het belangrijk dat je zonnepanelen een hoog vermogen hebben. Hoe hoger het vermogen van de panelen, hoe meer elektriciteit je elk jaar kan opwekken

Daarnaast is het rendement ook zeer belangrijk, dat is het zonlicht dat door de panelen wordt opgevangen en nadien ook daadwerkelijk wordt omgezet in bruikbare energie. Gemiddeld ligt dit rendement tussen de 14 en 19%, wat wil zeggen dat van elke 100 uur dat de zon schijnt, er 14 tot 19 uur kan worden omgezet in effectief bruikbare elektriciteit. Hoe hoger dit getal, hoe beter.

Vervolgens is het ook belangrijk dat een product een bepaald keurmerk of certificaat behaald heeft. Dit betekent dat ze voldoen aan de voorwaarden die belangrijk zijn voor een bepaalde onafhankelijke inspectie.

Een lange garantieperiode is natuurlijk ook belangrijk. Het duurt gemiddeld 5 tot 7 jaar vooraleer je de aangekochte zonnepanelen hebt kunnen terugverdienen. Je wil er natuurlijk zeker van zijn dat je zonnepanelen deze tijd, en liefst nog veel langer, overleven. Daarom is het belangrijk dat een fabrikant een lange garantieperiode geeft. Dit zegt veel over de betrouwbaarheid en financiële stabiliteit van de fabrikant. Een lange garantieperiode wil zeggen dat ze hun eigen product vertrouwen en dat jij het dus ook kan vertrouwen.

Tot slot is de reputatie van de fabrikant natuurlijk ook ontzettend belangrijk. Een lange garantieperiode is altijd mooi, maar als het bedrijf even later failliet is levert dit natuurlijk niets op.. Daarom is het belangrijk dat je een aankoop van zonnepanelen steeds doet bij een bedrijf dat bekend staat om hun betrouwbaarheid en financiële stabiliteit.

Uit onderzoek blijkt…

Uit de testen van IMS blijkt dat de zonnepanelen van Conergy momenteel de meest rendabele en kwalitatief beste zonnepanelen zijn. Deze behalen volgens verschillende metingen 15 tot 18% rendement en blijft dit percentage stabiel gedurende de volledige levensduur, wat dit merk voor de klant natuurlijk zeer interessant maakt. De zonnepanelen van Conergy hebben een vermogensgarantie van 80% (zelfs na 25 jaar gebruik) en een bijkomende productgarantie van 12 jaar.

Volgens PV Evolution Labs, een wereldberoemd testlaboratorium, zijn de zonnepanelen van Trina Solar de beste op de markt. Dit is de alweer de achtste erkenning op rij dat het bedrijf krijgt, waardoor ze als beste op de markt beschouwd worden. Dit benadrukt de toewijding aan consistentie van uitstekende kwaliteit, hoge betrouwbaarheid en uitstekende veiligheid van hun producten.

Last but not least is er natuurlijk ook het beste merk op basis van de prijskwaliteitsverhouding. Dat blijkt Jinko Solar te zijn! Dit bedrijf is de definitie van goedkopere, kwalitatieve zonnepanelen. Voor mensen met een  beperkt budget, die toch zonnepanelen willen, is Jinko de uitgesproken nummer 1 tussen de fabrikanten. Hun producten trekken vooral de aandacht van 2 soorten publiek: investeerders die interesse hebben in het bouwen van grote zonneparken, en klanten die ook belang hechten aan het prijskaartje van hun investering.

Conclusie? Er is geen perfect merk voor iedereen. De keuze uit alle verschillende merken hangt af van je persoonlijke situatie. Maar geen zorgen, wij bij Energyking helpen graag om deze beslissing makkelijker te maken! Blijf dus niet zitten met je vragen en contacteer ons!