windmolensVerwarm jij je huis nog met mazout? Heb je een gasvuur in de keuken? Dat is binnenkort verleden tijd. Stilaan schakelen steeds meer Belgen over op hernieuwbare energie. Dat doen we omdat het niet enkel goed is voor het milieu maar ook voor je portefeuille en voor de nieuwe generatie apparatuur. Ben jij nog niet overgeschakeld? Wij geven je 4 goede redenen om de stap te zetten naar hernieuwbare energiebronnen.

De stijgende energieprijs

De laatste jaren kan je er niet meer om heen: energie wordt alsmaar duurder. Al sinds het voorjaar van 2020 gaan de energieprijzen in België omhoog. Voor een gemiddeld gezin kan de prijs van elektriciteit en aardgas met meer dan 300% gestegen zijn sinds begin 2020. Dat is een enorme prijsstijging in anderhalf jaar tijd. Volgens experts brengt de nabije toekomst ook geen verbetering, Elektriciteit en aardgas worden schaarser en duurder. Daar hoef jij niet aan vast te hangen!

Hernieuwbare energie kan een investering zijn die na enkele jaren tijd al een kostvermindering in rekening brengt, of zelfs winst oplevert. Met energiebronnen zoals zonnepanelen zal je prijsstijgingen minder hard voelen: je dient minder elektriciteit aan te kopen én je maakt kans op vergoedingen. Kortom, hernieuwbare energie is goed voor je portefeuille.

De afhankelijkheid van internationale relaties

De energieprijzen in België en de toevoer van aardgas hangen af van internationale relaties. In ons land is er geen of niet voldoende elektriciteit en aardgas te vinden om alle gezinnen van de nodige energie te voorzien. Om die reden wordt er heel wat energie ingevoerd.

Landen, zoals Rusland, die onze energie aanvoeren kunnen op elk moment de kraan dichtdraaien om tal van redenen. Dat kan omwille van politieke of economische sancties, deals of anderen. Zijn jij en je gezin afhankelijk van elektriciteit of aardgas uit het buitenland? Dan kan het zijn dat jij vandaag of morgen in het donker komt te zitten zonder enige waarschuwing. Met je eigen hernieuwbare energie houd jij de touwtjes in handen en ben je niet meer afhankelijk van dergelijke externe energiebronnen. Jij bepaalt wat er met jouw elektriciteit gebeurt.

Duurzaam en klimaatvriendelijk

Daarnaast is hernieuwbare energie ook een meer duurzame oplossing. Deze vorm van energie is echt beter voor mens én natuur. Eerst en vooral kan hernieuwbare energie zoals zonne-, warmte- of windenergie niet uitgeput geraken. Er zal dus nooit een tekort zijn. Het installeren van zonnepanelen, thuisbatterijen en laadpunten met hernieuwbare energie geeft je zekerheid en rust. Bovendien, verlaag je er je uitstoot mee. Die ecologische voetafdruk krijg je echt wel een stuk kleiner met schone energie. Meer nog, wanneer je te veel energie opwekt kan je deze delen met je buren. Zo help je ook hun ecologische voetafdruk verkleinen.

De afgelopen jaren hoorden we het al vaker: groene energie is een van de weinige manieren om de opwarming van de aarde tegen te gaan. En jij wilt toch net zoals ons de wereld beter achter laten dan we haar kregen? Of op z’n minst even goed?

Hernieuwbare energie is de toekomst

Tenslotte, kunnen we ook niet meer terug. Hernieuwbare energie is de toekomst. Ook ontwerpers en ingenieurs weten dat. Nieuwe apparatuur die ontwikkelt wordt, werkt vaak enkel op hernieuwbare of schone vormen van energie. Schakel je niet over op hernieuwbare energie? Dan zit je misschien nog wel voor een tijdje goed. Binnen enkele jaren wanneer die koelkast aan vernieuwing toe is, of wanneer je die nieuwe auto koopt, zal je wel in de problemen komen te zitten. Door nu al over te schakelen op zonnepanelen, een schone airco of handige laadpunten, zijn ook jij en je gezin verzekerd van elektriciteit en werkende apparatuur, nu en in de toekomst.

Ontdek welke hernieuwbare energie bronnen voor jouw woning en noden in aanmerking komen. Contacteer ons voor meer info of om meteen over te schakelen op hernieuwbare energie!

Wij geloven in hernieuwbare energie! Jij toch ook?