Fiscaal voordeel laadpunt

Bij EnergyKing zijn we dé experts in elektrisch laden met onze laadpalen. Maar wist je dat zowel bedrijven als particulieren fiscaal voordeel kunnen krijgen bij de installatie van een elektrische laadpaal? Dit maakt elektrische laadpalen nog aantrekkelijker.

Groene Wagens Fiscaal Aftrekbaar

De vergroening van mobiliteit staat hoog op de agenda van de overheid. Recentelijk is het wetsontwerp van Minister van Financiën Van Peteghem goedgekeurd, dat een aanzienlijke impact zal hebben op de toekomst van bedrijfswagens en laadstations. Het wetsontwerp stelt dat alleen emissievrije bedrijfswagens nog fiscaal aftrekbaar zijn. Dit betekent dat bedrijven die investeren in elektrische voertuigen en bijbehorende infrastructuur kunnen rekenen op financiële voordelen.

Naast de stimulans voor emissievrije bedrijfswagens, bevat het wetsontwerp ook maatregelen om het gebruik van elektrische laadpalen te bevorderen. Zowel zelfstandigen als particulieren kunnen profiteren van fiscale voordelen bij de aanschaf van een elektrische laadpaal. Dit maakt het aantrekkelijker om te investeren in duurzame mobiliteit.

Wat als Particulier?

Hoewel je misschien vooral als ondernemer geïnteresseerd bent in deze voordelen, zijn er ook aanzienlijke voordelen voor particulieren. Laten we eens kijken naar wat je kunt verwachten als je als particulier investeert in een elektrische laadpaal.

Als je vóór 31 december 2022 een laadpaal voor thuis aanschaft, kun je genieten van een belastingvermindering van 45%. Dit percentage daalt naar 30% in 2023 en verder naar 15% in 2024. Deze belastingvermindering geldt voor zowel huiseigenaren als huurders. Het maximale bedrag waarop de belastingvermindering wordt berekend is 1.500 euro per belastingplichtige. Dit betekent dat je een aanzienlijke besparing kunt realiseren op de totale kosten van de installatie van een laadpaal.

Voor ondernemers die veel vanuit huis werken of regelmatig vanuit huis vertrekken naar klanten, kan het installeren van een laadpaal thuis een slimme zet zijn. Je kunt niet alleen profiteren van de fiscale voordelen, maar ook van het gemak om altijd toegang te hebben tot een laadpunt.

Voorwaarden voor Fiscale Voordelen

Om in aanmerking te komen voor deze fiscale voordelen, zijn er enkele voorwaarden waaraan de laadpaal moet voldoen. Ten eerste moet het een intelligent laadstation zijn. Dit betekent dat het laadstation de mogelijkheid moet hebben om de laadtijd en het laadvermogen te sturen. Deze functionaliteit helpt niet alleen om de efficiëntie te verhogen, maar ook om het energieverbruik beter te beheren.

Daarnaast moet het laadstation uitsluitend gebruikmaken van groene stroom. Dit betekent dat de energie die wordt gebruikt om je elektrische voertuig op te laden afkomstig moet zijn van hernieuwbare energiebronnen zoals zonne- of windenergie. Bij EnergyKing bieden we laadpalen aan die voldoen aan deze eisen, zodat je zonder zorgen kunt profiteren van de fiscale voordelen.

Waarom Kiezen voor EnergyKing?

Bij EnergyKing begrijpen we de behoeften van onze klanten als geen ander. We bieden een breed scala aan laadpalen die geschikt zijn voor zowel thuisgebruik als voor bedrijfsomgevingen. Onze laadpalen zijn niet alleen technisch geavanceerd, maar ook duurzaam en eenvoudig in gebruik. Hier zijn enkele redenen waarom je zou moeten kiezen voor EnergyKing:

  1. Deskundig Advies: Ons team van experts staat klaar om je te adviseren over de beste laadpaaloplossing voor jouw situatie. Of je nu een particulier bent die een laadpaal voor thuis nodig heeft of een bedrijf dat meerdere laadpunten wil installeren, wij hebben de kennis en ervaring om je te helpen.
  2. Kwaliteitsproducten: Onze laadpalen zijn van hoge kwaliteit en ontworpen om lang mee te gaan. Ze zijn bestand tegen de elementen en kunnen zowel binnen als buiten worden geïnstalleerd.
  3. Ondersteuning na Aankoop: Bij EnergyKing geloven we in uitstekende klantenservice. We bieden uitgebreide ondersteuning na de aankoop van je laadpaal, inclusief installatie, onderhoud en technische ondersteuning.
  4. Groene Energie: Onze laadpalen zijn compatibel met groene stroom, zodat je kunt bijdragen aan een duurzamere toekomst terwijl je geniet van de fiscale voordelen.

Investeren in een elektrische laadpaal is een slimme keuze, zowel voor bedrijven als particulieren. Met de fiscale voordelen die beschikbaar zijn, wordt de initiële investering nog aantrekkelijker. Bij EnergyKing staan we klaar om je te helpen bij elke stap van het proces, van advies en aankoop tot installatie en onderhoud. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek welke voordelen je kunt behalen met een laadpaal van EnergyKing!