Huis met zonnepanelen van Enphase en batterijen van Enphase

Enphase Micro Inverter technologie laat elk paneel in een zonnesysteem onafhankelijk van de andere panelen werken, waardoor een maximale output van schone hernieuwbare energie voor uw huishouden of bedrijf wordt gegarandeerd.

Heel wat van onze installaties worden nu aangedreven door Enphase vanwege de verhoogde prestaties, extra flexibiliteit, ondersteuning en veiligheid die standaard worden geleverd met een Enphase Micro Inverter-systeem. Laten we dus eens kijken naar hun belangrijkste voordelen.

De 7e generatie Enphase micro-omvormer is nu beschikbaar. Verpakt met ’s werelds meest geavanceerde micro-omvormer technologie, de IQ7-reeks heeft een ongelooflijke efficiëntie rating van 96,5% en is compatibel met alle zonnepanelen.

Verhoogd vermogen van micro-omvormers

Een Enphase micro-omvormer is bevestigd aan de montagekit onder elk paneel. De micro-omvormer maakt gebruik van geavanceerde elektronica om DC om te zetten in AC onder elk paneel.

Hierdoor kan elk individueel paneel onafhankelijk van de andere panelen vermogen leveren, waardoor het systeemvermogen aanzienlijk wordt verhoogd.

Op een traditioneel zonnesysteem dat rechtstreeks aangesloten is op een centrale omvormer kan een
beschaduwing van slechts 9% leiden tot een daling van de stroomopbrengst met maar liefst 54%!

String omvormer

Een van de grootste beperkingen van standaard string-omvormersystemen is dat de panelen in serie zijn geïnstalleerd, wat betekent dat het systeem altijd zal presteren op het niveau van het slechtst presterende paneel.

Dit betekent dat gedeeltelijke schaduw op zelfs maar één paneel een grote invloed kan hebben op de opbrengst van een systeem. Niet alleen schaduw van bomen kan de opbrengst van zonne-energie beïnvloeden. Vogelpoep en stof, maar ook schoorstenen en hoogspanningskabels kunnen de opbrengst van zonne-energie beïnvloeden.

Grotere flexibiliteit

Door het gebruik van micro-omvormers kunnen onze energieadviseurs een paneelopstelling ontwerpen voor meerdere dakoppervlakken – zowel in verschillende oriëntaties als in verschillende hoeken.

Als u ’s middags het meeste stroom verbruikt, kan het voordelig zijn om panelen op zowel het noorden als het westen te plaatsen om de opbrengst van zonne-energie over de dag te verdelen.

Dit voorkomt een grote piek op het midden van de dag, waardoor het gemakkelijker wordt een groot percentage van de opgewekte zonne-energie te gebruiken en zo de opbrengst van uw systeem te verhogen.

Enphase IQ7

Enphase Systeem Monitoring

De Enphase Envoy Communications Gateway is de netwerkhub voor het systeem. De Envoy Gateway maakt verbinding met het internet om live gegevens over systeemprestaties en kritieke problemen door te geven.

Zo kunnen systeemcontroles eenvoudig op afstand worden uitgevoerd vanuit ons hoofdkantoor in Herent. Klanten kunnen ook de systeemoutput aflezen en de systeemstatus controleren op het LED-scherm van de Envoy.

Het Enlighten softwareplatform biedt zonneenergieprofessionals en eigenaars van zonneenergiesystemen doorlopende systeemstatistieken en uptime-garantie.

Enlighten heeft een gebruiksvriendelijke en aantrekkelijke interface om uw energieproductie te bekijken. Dit energiemonitoringplatform wordt beschouwd als een van de beste in de branche.

Enphase Enlighten mobile app screenshots

AC-stromen voor systeemveiligheid

Micro-omvormers zetten de gelijkstroom van zonnepanelen om in wisselstroom, direct onder elk
paneel, vaak aangeduid als AC-zonnepanelen.

Micro-omvormersystemen vermijden de noodzaak van hoogspanningskabels voor gelijkstroom, wat de
veiligheid van de huiseigenaar verhoogt. Bij een een string-omvormersysteem kunnen de spanningen
wel oplopen tot wel 1000 volt.

Dat betekent dat een wisselspanning systeem van 230 volt significant minder kans op vlamboogrisico heeft.

Geen Single Point Of Failure

In het onwaarschijnlijke geval dat er iets mis gaat met één van de panelen of micro-omvormers, zal de
rest van het systeem nog steeds operationeel zijn.

Dit zorgt voor minder gecombineerde uitvaltijd en stelt u in staat om door te gaan met het opwekken van zonne-energie.

Technische ondersteuning op afstand

Zowel Enphase en EnergyKing hebben toegang tot live en real-time monitoring van elk paneel. In geval
van een storing ontvangt EnergyKing een geautomatiseerd bericht om ons op de hoogte te stellen van het probleem.

In heel wat gevallen kan de firmware door Enphase-technici worden bijgewerkt en het probleem op afstand worden verholpen. Dit kan u dagen van downtime en frustratie besparen.

25 jaar garantie!

Enphase geeft standaard 25 jaar garantie op de micro-omvormers als ze zijn gekoppeld aan een Enphase Envoy S, met standaard 5 jaar garantie.

U hebt namelijk al genoeg dingen aan uw hoofd en het vervangen van uw zonne-energiesysteem hoeft daar niet bij te horen.

Makkelijk uitbreidbaar

Micro-omvormersystemen zijn uitbreidbaar, ze zijn slechts beperkt tot uw dakruimte. EnergyKing kan zoveel extra panelen installeren als u wenst, en de nieuwe panelen hoeven niet dezelfde te zijn als uw bestaande installatie.

Zo kunt u de komende jaren profiteren van de technologische vooruitgang. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat over 3 jaar panelen van 500Wp de marktstandaard zijn. Met een standaard string-omvormer moet u de omvormer aanpassen aan het aantal zonnepanelen.

Dit betekent dat er panelen worden toegevoegd, de omvormer waarschijnlijk moet vervangen worden. Bovendien zijn niet alle panelen met elkaar combineerbaar in één omvormer. Dit beperkt de upgrade mogelijkheden. Bij Enphase is dit nooit het geval aangezien elk paneel op 230 volt werkt.

Battery ready

Enphase-systemen zijn “battery ready”, ze zijn de voorkeursoptie als u nu of in de nabije toekomst een thuisbatterij overweegt.

De batterij wordt rechtstreeks aangesloten op het meterbord, waar we een controlehub installeren die het stroomverbruik en de opslag in de woning beheert. Hierdoor is het Enphase energieopslagsysteem compatibel met elk bestaand zonnesysteem.

Overtuigd? Contacteer ons vandaag nog!

Enphase battery wall installed