opladen energyking laadpaal publieke laadpaal

In de afgelopen jaren is de vraag naar elektrische voertuigen (EV’s) exponentieel toegenomen. Dit betekent dat er ook een groeiende behoefte is aan laadpalen. Als ondernemer kan het interessant zijn om investeringen in publieke laadpalen te overwegen. Maar wat zijn de voordelen en hoe begin je eraan? EnergyKing zet de belangrijkste punten op een rijtje waarom investeren in publieke laadpalen interessant is.

Groeiende markt voor EV’s

De overgang naar elektrisch rijden is in volle gang. Met steeds strengere emissieregels en een groeiend milieubewustzijn kiezen meer mensen voor een elektrische auto. Dit creëert een constante vraag naar laadfaciliteiten.

Duurzaamheid en milieu

Door te investeren in laadpalen draag je direct bij aan een schonere wereld. Elektrische auto’s stoten minder CO2 uit dan traditionele voertuigen, vooral wanneer de elektriciteit uit hernieuwbare bronnen komt.

laadpaal

Toenemende vraag

Met de stijgende aantallen EV’s neemt ook de vraag naar laadmogelijkheden toe. Vooral op publieke plekken zoals winkelcentra, parkeerplaatsen en langs de snelwegen is er een groeiende behoefte aan laadpalen.

Positieve bedrijfspromotie

Het aanbieden van laadfaciliteiten kan het imago van je bedrijf verbeteren. Het laat zien dat je vooruitstrevend en milieubewust bent, wat kan helpen bij het aantrekken van klanten en partners die duurzaamheid waarderen.

Hoe begin je met investeren?

Voordat je begint, is het belangrijk om de markt te onderzoeken en een gedegen plan te maken. Kijk naar de locaties met de hoogste vraag en bepaal welke typen laadpalen het meest geschikt zijn.

Overweeg om samen te werken met gemeenten, vastgoedontwikkelaars of andere bedrijven. Gezamenlijke projecten kunnen de kosten en risico’s verlagen en zorgen voor een bredere dekking.

Subsidies

Informeer je over de beschikbare subsidies en financieringsmogelijkheden. De overheid biedt vaak financiële ondersteuning met diverse subsidies en belastingvoordelen voor groene initiatieven, wat de investeringsdrempel kan verlagen.

Wat kunnen wij jou bieden?

Er zijn verschillende soorten laadpalen beschikbaar, van snelladers tot reguliere laders. Wij kiezen samen met jou de technologie die het beste past bij de beoogde locatie en de behoefte van de gebruikers. Daarnaast zorgen we voor een vlotte  installatie van de laadinfrastructuur.

opladen energyking laadpaal

Interesse opgewekt?

Investeren in publieke laadpalen biedt niet alleen een kans om te profiteren van de groeiende EV-markt, maar draagt ook bij aan een duurzamere toekomst. Bij EnergyKing helpen we je graag om deze stap te zetten. Neem contact met ons op voor meer informatie en advies op maat.

Of vraag vrijblijvend een offerte aan op: https://energyking.be/laadpunten/

Laten we samen werken aan een groene toekomst!