Wat is het rendement van zonnepanelen?

Bij het plaatsen van zonnepanelen kan u 2 soorten rendementen berekenen. Het rendement van zonnepanelen (het percentage zonlicht dat omgezet wordt in stroom) én het rendement van uw investering (wat is de terugverdientijd). We lichten dit graag even toe.

Het rendement van uw zonnepanelen

De locatie, de oriëntatie, de hellingsgraad, het type, het aantal en de leeftijd van uw zonnepanelen zijn allemaal factoren die invloed hebben op het rendement van uw zonnepaneel. Een goede ligging, veel zonlicht in combinatie met een kwalitatieve plaatsing betekent automatisch een hoog rendement. Geldt dit ook voor België waar we wonen in een klimaat met veel bewolking en lagere temperaturen? Zeker, want zonnepanelen hebben geen warmte nodig om elektriciteit te produceren. Zonlicht volstaat en gemiddeld hebben we zo’n 1.500 zonuren per jaar, waardoor zonnepanelen ook in de winter voldoende elektriciteit produceren.

Tip van Energyking: wanneer u beslist om zonnepanelen te plaatsen, laat u goed informeren door een specialist. Kies voor kwalitatieve en krachtige zonnepanelen met een hoog rendement en een lange levensduur.

Het rendement van uw investering

De exacte terugverdientijd van zonnepanelen ligt tussen de 7 à 9 jaar afhankelijk van uw basisinvestering. De kostprijs die u betaalt voor nieuwe zonnepanelen hangt sterk af van uw energiebehoefte, het aantal en de kwaliteit natuurlijk. Zijn goedkope zonnepanelen sneller terugverdiend? Toch niet! Op lange termijn behalen goedkope zonnepanelen niet het verwachte rendement waardoor uw investering niet duurzaam is. Door te kiezen voor de beste zonnepanelen bespaart u jaarlijks honderden euro’s aan energiekosten en creëert u een meerwaarde voor uw woning, ook op lange termijn.

Tip van Energyking: goedkope zonnepanelen geven niet altijd een beter rendement. Vergelijk en kies verstandig zodat uw investering en uw rendement altijd in evenwicht is. Onze installateurs komen graag langs voor een vrijblijvend advies.

rendement van zonnepanelen

Meer informatie over de kostprijs van zonnepanelen vindt u bij het Vlaams Energieagentschap. Op hun website www.energiesparen.be kunt u ook uw persoonlijke terugverdientijd berekenen.

Blijf niet zitten met je vragen en cotacteer ons voor meer informatie