Man zit in de zetel met duim omhoog en afstandsbediening om airco mee te bedienen

5 tips om je airco elektriciteitsfactuur deze zomer te verlagen

Op zoek naar tips om geld te besparen en toch koel te blijven deze zomer? Dan bent u aan het juiste adres. Airconditioning is de beste oplossing is om koel te blijven tijdens hete zomers, maar dit gaat gepaard met een toename van het elektriciteitsverbruik. Hier zijn enkele tips waarmee u de volgende elektriciteitsrekening laag kunt houden, terwijl u deze zomer toch kunt genieten van uw heerlijk koel huis!
Huis met zonnepanelen van Enphase en batterijen van Enphase

Waarom EnergyKing voor Enphase kiest

Heel wat van onze installaties worden nu aangedreven door Enphase vanwege de verhoogde prestaties, extra flexibiliteit, ondersteuning en veiligheid die standaard worden geleverd met een Enphase Micro Inverter-systeem. Laten we dus eens kijken naar hun belangrijkste voordelen.
HVAC technieker met duim omhoogKoning bv

Het belang van een jaarlijks airco onderhoud

Voor de meeste mensen zijn airconditioners een luxeartikel dat ze vooral gebruiken tijdens de zomermaanden. Voor anderen zijn ze het hele jaar door noodzakelijk omdat ze er hun woning mee verwarmen. Hoe dan ook, je hebt je waarschijnlijk reeds afgevraagd hoe vaak nu je airco moeten laten controleren of onderhouden. De meeste bedrijven raden een jaarlijks onderhoud aan. Maar is dat nu echt nodig?

5 mythes over warmtepompen

Warmtepompen worden steeds vaker gekocht door huiseigenaren die op zoek zijn naar energiezuinige opties, maar toch bestaat er veel foute informatie over deze veelzijdige systemen. Vandaag ontkrachten we de warmtepompmythes met warmtepompfeiten, zodat u uw huis (en uw maandelijkse energierekeningen!) comfortabeler kunt maken.
energieprijzen

Tijdelijke btw-verlaging tot 6% op gas en elektriciteit

Op 30/3/2022 is het koninklijk besluit betreffende deze tijdelijke verlaging voor residentiële klanten van de btw op elektriciteit, aardgas en van warmte via warmtenetten gepubliceerd
grafief dalende lijn btw verlaging

Voorwaarden voor btw-verlaging op zonnepanelen, warmtepompen en zonneboilers

Btw-verlaging voor zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen. Van 1 april 2022 tot en met 31 december 2023 wordt het verlaagd tarief van 6% btw ook van toepassing voor levering en installatie van zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen in woningen jonger dan 10 jaar
Wallbox

Elektrische auto gebruiken als thuisbatterij? Bidirectioneel laden maakt het mogelijk

De technologie voor het opladen van elektrische voertuigen (EV's) is zo ver gevorderd dat de batterij van een voertuig op een alternatieve manier kan worden gebruikt met behulp van een bidirectionele lader. EV's met bidirectionele laadcapaciteit kunnen worden gebruikt om een huis van stroom te voorzien, energie terug te voeden in het elektriciteitsnet en zelfs om back-up stroom te leveren in geval van een stroomstoring of noodsituatie.
Energyking

5 redenen waarom EnergyKing Jinko Solar kiest

Jinko Solar is een van de grootste en meest innovatieve fabrikanten van zonnepanelen ter wereld en verscheepte 65 GW aan zonnepanelen in meer dan 100 landen. Jinko Solar is goed voor een jaarlijkse productiecapaciteit van 25 GW verspreid over 9 wereldwijde fabrieken. Waarom EnergyKing voor Jinko Solar kiest lees je hier verder.
warmtepomp

Warmtepompen, dit moet je weten!

Warmtepompen zijn tegenwoordig een hot topic. De laatste jaren zijn ze aan een stevige opmars bezig maar wist je dat ze de eerste geothermische warmtepompen reeds eind jaren veertig ontwikkeld werden. Desondanks hebben gasketels lange tijd de markt voor woningverwarming gedomineerd. Maar daar komt eindelijk verandering in! Op zoek naar een warmtepomp maar je ziet door de bomen het bos niet meer? Wij helpen je graag verder.
Russisch gas

Hoe afhankelijk zijn we van Russisch gas?

In Oost-Europa lijkt het geopolitieke conflict uit te gaan draaien op een oorlog. Als het zover komt, zou Rusland de gaspijplijnen naar Europa kunnen dichtdraaien. Maar wat betekent dat juist? Komt België in de problemen als Rusland geen gas meer exporteert?