elektriciteitsprijs 2018

Energieprijzen met 112% gestegen in de laatste 10 jaar!

Waarschijnlijk zal het voor u geen verrassing zijn dat de energieprijzen stijgen en zullen blijven stijgen. De Vlamingen merken dan ook dat de energie een pak duurder is geworden. Regulator CREG heeft dit nu eindelijk ook bevestigd: de prijzen van elektriciteit zijn van 2007 tot 2016 per Vlaams gezin met zo’n 112% gestegen! Gemiddeld gaat het om een prijsstijging van 561,91 euro per jaar, wat een enorme impact heeft op het huishoudbudget van de Vlaming.

Is het echt de zuivere elektriciteitsprijs? Neen, de grootste reden van deze prijsstijging zijn de distributienettarieven. Deze tarieven zijn voor de Vlaamse gezinnen gemiddeld met 152% gestegen. Daarnaast klommen de openbare heffingen ook flink de hoogte in. De prijs voor energie steeg met 30%, het transmissietarief met 46%.

Opvallend is dat de elektriciteitsfactuur ook gestegen is in Wallonië en Brussel, maar veel minder sterk dan in heel Vlaanderen. Het stijgingspercentage ligt hier rond de 40 en 20%. Er is zelfs een daling in de elektriciteit prijs te zien voor beide regio’s: wel ruim 5%! Regulator CREG concludeert dat dit onder andere te maken heeft met de afschaffing van de gratis stroom die we in Vlaanderen een tijdlang kenden.

Ter info: tussen 2007 en 2016 is wel een daling te zien in de kosten voor aardgas voor de Vlaamse gezinnen. Gemiddeld daalde de facturen met 57,15 euro, een prijsdaling van 5,09 procent.
Aanschaf van zonnepanelen stijgt

Doordat de energieprijzen flink blijven toenemen, kiezen steeds meer Vlaamse gezinnen ervoor om zonnepanelen aan te schaffen. Het opwekken van eigen, gratis zonne-energie zorgt ervoor dat u direct bespaart op uw energiefactuur. Zo zult u na een aantal jaren niet alleen besparen, maar zelfs geld verdienen aan uw zonnepanelen! Bent u benieuwd naar wat de mogelijkheden voor u zijn? Contacteer EnergyKing vandaag nog en kijk met ons hoeveel rendement u kan halen door nu te investeren. Kan u moeilijk zelf investeren momenteel? Dan hebben we momenteel super interessante lease formules waarbij wij voor jou investeren! Neem snel contact met ons op via 016 41 62 10 of via info@energyking.be

Voor meer info kijk zeker ook op: https://energyking.be/zonnepanelen/